Löpning och Rörelseträning

Vill du hitta ny inspiration och känna att du kommer vidare i din löpning? Som löptränare och före detta landslagslöpare anordnar jag löpargrupper och personlig löpträning för olika nivåer. Du får lära dig löpteknik från grunden, bygga upp löparmusklerna med löpstyrka och höja tempot genom olika fartleksövningar. Dessutom inspireras du till att ta makten över dina tankar under löppasset. Du har alltid minst en pigg kroppsdel! Allt detta med naturen som idrottsplats.

Höstterminens Grupper 2023:

LÖPSTEG 3; TORSDAGSGRUPPEN:

För dig som vill ha ny farthöjande utmaning i löparspåret, hitta teknik, variation och din inre löpkraft. Löprekommendation: Milen på 40-55 min. Vi jobbar mycket med personlig feedback inom löptekniken. Här finns möjlighet till mer personlig utveckling för dig som löpare samtidigt som vi jobbar med gruppdynamiken. Postural träning (hållningsterapi) integreras också i löpövningarna. Allt för att du ska få en mer funktionell kropp, bli en hållbar löpare och inte behöva tänka på att "räta upp dig".

Höstens röda tråd ligger på löpstyrka och uthållighet.

Torsdagar kl. 18.00-19.30. 19 tillfällen. Start: 17/8- 14/12 Pris: 2650:- 

INSPIRATIONSLÖPNING

Inspiration till löpträning i grupp där vi med naturen som idrottsplats upptäcker vår egen närmiljö med löparskorna på. Vi varierar platser och underlag. Löpteknik, löpstyrka, intervaller och fartlek blandas under lättsammare former i fina och ofta nya miljöer. Glädje och gemenskap är våra ledord. Postural träning (hållningsterapi) är också integrerad i kursen för att du ska få en bättre funktionell kropp både i vardagen och i spåret.

Måndagar kl 19.00-20-15. 18 tillfällen. Start: 14/8 - 11/8. Pris: 2500:-

Måndagar kl 19.00-20.15. 8 tillfällen. Start 14/8 - 2/10. Pris: 1250:-

Du bör kunna springa från 5km och vilja utveckla ditt flås och din teknik.

POSTURAL TRÄNING

Träning där du lär kroppen att aktivera hållningsmusklerna som går som en inre kedja från fötter till nacke och releasa de ytliga rörelsemusklerna. Du ska alltså inte behöva tänka på hur du står eller går i vardagen utan det ska ske naturligt.

Du kommer att få en förståelse kring kroppens inre uppbygnad, lära dig om kollapstendensen och gravitationens påverkan på skelettet. Vidare kör vi igenom ett gemensamt träningsprogram som innehåller både aktiverings- och stretchövningar samt avslutar med fika. Målet är att uppnå s.k. anti gravity-känsla i kroppen!

Workshop - datum kommer senare i höst

Från och med vecka 35 och framåt kommer jag genom Futurum Sim & Sport köra posturala träningspass onsdagar 11.45 samt 16.30. (45 min pass).

________________________________________

MER TRÄNING

- Personligt träningspass med eller utan filmning där vi analyserar din teknik och ger tips på löpskolningsövningar som förbättrar ditt steg och dina prestationer.

30 min 500kr (inomhus 600)

60 min 850kr (inomhus 900kr)

3x60 min 2300kr

Paket: Träningsplanering 30! Inledande konsultation/lätt träningspass och ett träningsprogram för fyra veckor med bl.a. löpskolningsövningar, löpstyrka och fartleksträning som är utformat efter dina förutsättningar, mål och ambitioner. Vi har mail-eller telefonkommunikation varje vecka för att stämma av hur träningen fortlöper. Pris: från 1500kr.

 

Motion är det närmaste du kan komma en mirakelmedicin